Извештаји:АО ВМРС/август-октобар 2013.

Извор: Едувики
Измена од 09:15, 4. новембар 2013. од стране корисника IvanMatejić (разговор | доприноси) (Направљена страница са: „<!--- Ово је шаблон за попуњавање документације о тромесечном извештају рада АО В…“)
(разл) ← Старија измена | Најновија измена (разл) | Новија измена → (разл)
Иди на навигацију Иди на претрагу


Извештај у изради
Ово је завршни извештај о пројекту {{{УНЕТИ ИМЕ}}} за период {{{УНЕТИ ДАТУМ}}}, који је тренутно у изради. Молимо Вас да будете стрпљиви и да сачекате да подносилац оконча његово писање и подношење.

Чланови Одбора

 1. Филип Маљковић
 2. Ђорђе Стакић
 3. Иван Матејић
 4. Драган Сатарић

Тромесечни период

август-октобар 2013.

Планови и циљеви у текућем тромесечју

 • Контактирање институција
 • Анализа претходних пројеката
 • Унапређење форми извештаја
 • Унапређење система рада на пројектима
Да ли су сви планови и циљеви испуњени/започети?
ДА
Који јесу, а који нису и зашто?
Сви циљеви и планови су започети или учињени. Започети је нови циклус контактирања и рада са институцијама; извршена је анализа претходно завршених пројеката и извучени су закључци о даљем току и развоју; усвојене су нове унапређење форме извештаја о пројектима; и надограђен је и унапређен систем рада на пројектима.

Пројекти у току

Вики гимназијалац
ДА
Вики студент
ДА
Вики школарац
НЕ

Учесници у пројектима

 1. Седма београдска гимназија
 2. Филолошки факултет Универзитета у Београду

Извештаји о току појединачних пројеката

Вики гимназијалац

Седма београдска гимназија
Пројекат у Седмој београдској гимназији почео је у октобру месецу. У овом циклусу у њему учествује једно одељење од 30 ученика другог разреда друштвеног смера, са професорима географије и енглеског језика. Ради се на два предмета - географији и енглеском језику. Предвиђено је да ученици учествују у четири практичне радионице, а да затим пишу теме из поменутих предмета (географија - савезне драве САД; енглески језик - географија, биографије, спорт). Ученици су подељени у парове и сваки пар је добио по једну тему из сваког предмета.

Вики студент

Филилошки факултет универзитета у Београду
ПОПУЊАВА ПОДНОСИЛАЦ

Вики школарац

Нема активности
Тренутно нема активности

Остале активности и догађаји

Анализа претходних пројеката
Будући да је у јулу завршен једногодишњи циклус пројеката у школама и на факултетима, Одбор је начинио анализу учињеног. Повећан је број институција и унапређени су квалитет и квантитет чланака на Википедији. Закључено је да треба радити на даљем развоју система рада, нарочито са ученицима у средњим школама и да треба повећати број радионица на којима се вежба практично уређивање.
Усвајање нових типа извештаја за пројекте и тромесечје
Ради веће прегледности, унапређеног праћења активности, циљева и мера успеха, Одбор је усвојио нове типове извештаја о пројектима и тромесечном раду. Њихов изглед је доступан на следећим страницама: Завршетак пројекта, Почетак пројекта и Тромесечни извештај. Оно што је ново је - увођење мера успеха и циљева за сваки појединачни пројекат и боља анализа целокупног тока.
Унапређење система рада на пројектима
Понесени искуством из претходних година, радило се на унапређењу система рада на пројектима, где је посебан акценат стављен на Вики гимназијалца. Искуства су показала да је ученицима потребнији практични рад о теорије, тако да је усвојен систем од четири практичне радионице где се пролазе сви важни аспекти уређивања Википедије. Овиме ће се побољшати квалитет и квантитет рада ученика, а већ први резултати се очекују у наредном тромесечју.

Планови за наредно тромесечје

 • Наставак унапређења пројеката
 • Контактирање нових институција
 • Контактирање старих институција
 • Рад на пројектима

Остала запажања и напомене

ПОПУЊАВА ПОДНОСИЛАЦ