Пројекат:Вики студент/Висока школа електротехнике и рачунарства/2014/Извештај почетни — разлика између измена

Извор: Едувики
Иди на навигацију Иди на претрагу
(Направљена страница са: „<!--- Ово је шаблон за попуњавање документације о почетку пројекта у школи/на фак…“)
 
(нема разлике)

Најновија измена на датум 5. април 2014. у 22:02


Извештај у изради
Ово је почетни извештај о пројекту {{{УНЕТИ ИМЕ}}} за период {{{УНЕТИ ДАТУМ}}}, који је тренутно у изради. Молимо Вас да будете стрпљиви и да сачекате да подносилац оконча његово писање и подношење.

Општи подаци

Назив пројекта
Вики студент на Високој школи електротехнике и рачунарства струковних студија (ВИСЕР) (Страница пројекта)
Вођа пројекта
АО ВМРС (Филип Маљковић, Јелена Продановић)
Учесници пројекта
 • студенти 2. године смера Нове рачунарске технологије (предмет: Друштвене мреже, традиционална и настава на даљину)
 • Проф. др Слободанка Ђенић, наставник на предмету
 • Инж. Весна Петковић, асистент на предмету
 • Инж. Ана Милетић, асистент на предмету
Предвиђено време реализације пројекта
25. март - 31. мај 2014.

Предвиђени циљеви пројекта

 • упознавање студената са основама коришћења и уређивања Википедије
 • радионице за студенте у циљу омогућавања самосталног писања
 • 50+ квалитетних нових чланака на Википедији на српском језику из области друштвених мрежа
 • потенцијални нови стални или повремени уредници Википедије

Очекиване мере успеха

 • Могућност да сваки студент уме да уређује Википедију
 • Правилно схватање студената о значају, намени и функционисању Википедије
 • Преко 50 нових чланака на Википедији
 • Бар један потенцијални стални или повремени уредник Википедије
 • Наставак даље сарадње са Високом школом електротехнике и рачунарства струковних студија на едукативним пројектима везаним за Википедију

Планиране активности

Упознавање студената са циљевима пројекта и уводно предавање о начину функционисања и уређивању Википедије (март 2014.); Практична радионица о уређивању Википедије за студенте (март 2014.); Комуникација са професорима и студентима током писања чланака, уз редован фидбек везан за написане чланке (март-мај 2014.);

Студенти ће писати по један чланак и за свој рад ће у оквиру предмета добити одговарајући број поена. Још увек се разматра могућност да студенти за заједнички рад на чланцима других колега добију и додатне поене. Све чланке студенти бирају из скупа понуђених тема.

Предавања

Датум Време Место Опис радионице/предавања
25. март 2014. 17:15-19:00 Висока школа електротехнике и рачунарства струковних студија, учионица (горња сала-лево) Шта је Википедија и како се уређује (основе)

Радионице

Датум Време Место Опис радионице/предавања
28. март 2014. 09:00-19:00 Висока школа електротехнике и рачунарства струковних студија, лабораторија 409 Практична радионица уређивања Википедије и уређивање корисничких страница током радионице

Састанци

 • У четвртак, 13. марта 2014. године, одржан је састанак на ВИСЕР-у на ком су присуствовали Проф. др Слободанка Ђенић, асистенти: Весна Петковић, Ана Милетић и Јелена Митић, као и чланови АО Филип Маљковић и Јелена Продановић. Пошто је ово први пут да ВМРС остварује сарадњу са ВИСЕР-ом, најпре смо их упознали са деловањем ВМРС, циљевима академских пројеката, затим смо им пренели нека наша досадашња искуства у сарадњи са академским институцијама и предложили неке модалитете сарадње. Састанак је био врло продуктиван, договорени су термини теоретског предавања као и практичних радионица у рачунарској лабораторији.
 • У уторак, 25. марта 2014. године након веома успешно одржаног предавања о појму Википедије и њеном значају, одржан је краћи састанак на којем смо договорили распоред дежурстава на радионицама које ће бити одржане у петак, 28. марта 2014. године. Очекује се укупно око 100 студената у 6 група.
 • Током радионице уређивања ВП, у петак 28. марта 2014. одржане су консултације везане за квалитет издвојених тема за семинарске радове.

Остале напомене

Неће сви студенти обавезно писати чланке. Након консултација, ипак је одлучено да студенти за своје семинарске радове пишу по један чланак, и не у групама. Теме бирају из скупа понуђених тема.
Предавање и једна радионица су остале забележене аудио снимком тако да сви студенти, а посебно они који предавања прате путем учења на даљину за које је Школа акредитована, могу и касније преслушавати снимке. Сем тога, студентима је доступан и други материјал као и презентација коришћена током предавања.