Пројекат:Вики студент/Рударско-геолошки факултет/2014/Извештај почетни — разлика између измена

Извор: Едувики
Иди на навигацију Иди на претрагу
(Направљена страница са: „<!--- Ово је шаблон за попуњавање документације о почетку пројекта у школи/на фак…“)
(нема разлике)

Измена на датум 20:55, 5. април 2014.


Извештај у изради
Ово је почетни извештај о пројекту {{{УНЕТИ ИМЕ}}} за период {{{УНЕТИ ДАТУМ}}}, који је тренутно у изради. Молимо Вас да будете стрпљиви и да сачекате да подносилац оконча његово писање и подношење.

Општи подаци

Назив пројекта
Вики студент на Рударско-геолошком факултету Универзитета у Београду (Страница пројекта)
Вођа пројекта
АО ВМРС (Јелена Продановић)
Учесници пројекта
 • студенти 2. године Рударског одсека (предмет: Информатика 2)
 • Проф. др Иван Обрадовић, наставник на предмету
 • Доц. др Ранка Станковић, наставник на предмету
 • Марија Радојичић, асистент на предмету
Предвиђено време реализације пројекта
10. март - 30. април 2014.

Предвиђени циљеви пројекта

 • упознавање студената са основама коришћења и уређивања Википедије
 • радионице за студенте у циљу омогућавања самосталног писања
 • око 40 квалитетних нових чланака на Википедији на српском језику из области рударства и геологије
 • потенцијални нови стални или повремени уредници Википедије
 • заједнички рад студената на чланцима и развијање тимског духа

Очекиване мере успеха

 • Могућност да сваки студент уме да уређује Википедију
 • Правилно схватање студената о значају, намени и функционисању Википедије
 • Око 40 нових чланака на Википедији
 • Бар један потенцијални стални или повремени уредник Википедије
 • Развијање постојеће и наставак даље сарадње са Рударско-геолошким факултетом на едукативним пројектима везаним за Википедију

Планиране активности

Упознавање студената са циљевима пројекта и уводно предавање о начину функционисања и уређивању Википедије (март 2014.); Практична радионица о уређивању Википедије за студенте (март 2014.); Комуникација са професорима и студентима током писања чланака, уз редован фидбек везан за написане чланке (март-април 2014.);

Студенти ће писати по два чланка и за свој рад ће у оквиру предмета добити одговарајући број поена. Договорено је да сваки чланак носи по 5 поена (укупно 10) и да сваки има, минимално, 5Kb. Још увек се разматра могућност да студенти за заједнички рад на чланцима других колега добију и додатних 5 поена. Један чланак ће студенти бирати из скупа понуђених тема из области рударства и геологије, док ће други бити на слободну тему.

Предавања

Датум Време Место Опис радионице/предавања
10. март 2014. 9:00-10:30 Рударско-геолошки факултет, рачунарска учионица 153 Шта је Википедија и како се уређује (основе)
24. март 2014. 9:00-10:30 Рударско-геолошки факултет, рачунарска учионица 151 Шта је Википедија и како се уређује (основе)

Радионице

Датум Време Место Опис радионице/предавања
10. март 2014. 10:30-12:00 Рударско-геолошки факултет, рачунарска учионица 153 Практична радионица уређивања Википедије и уређивање корисничких страница током радионице
24. март 2014. 10:30-12:00 Рударско-геолошки факултет, рачунарска учионица 151 Практична радионица уређивања Википедије и уређивање корисничких страница током радионице

Састанци

 • У понедељак, 03. марта 2014. године, одржан је састанак на ком су присуствовали Проф. др Иван Обрадовић, асистент Марија Радојичић и Јелена Продановић. С обзиром на то да је ово друга година како се овај пројекат реализује на РГФ-у, разматрано је да ли постоје начини да се пројекат током ове године спроведе на мало другачији начин. Договорено је колико ће чланака студенти писати, на које теме и шта ће бити критеријуми оцењивања. Такође, договорено је да се подршка студентима изводи путем форума на факултетској Мудл платформи, путем мејла и страница за разговор на самој ВП.

Остале напомене

Студенти бирају теме путем пријаве (дописивањем имена) на локалној вики страници у оквиру Мудл платформе Рударско-геолошког факултета. На исти начин предлажу и слободне теме које им се најпре „одобравају“.